Weten, delen, ontmoeten​

Als je bloedkanker of lymfklierkanker hebt, vind je bij Hematon betrouwbare informatie. Ook zijn wij er voor iedereen die daarvoor een stamceltransplantatie heeft gehad. We zorgen ervoor dat je ervaringen kunt delen met elkaar. Als je vragen hebt, brengen we je in contact met deskundigen of lotgenoten.

Lees meer

Wij behartigen jouw belangen

  • We zorgen voor meer kennis over bloedkanker, lymfklierkanker en stamceltransplantatie
  • We stimuleren onderzoek
  • We helpen je bij vragen over behandelingen, werk en keuringen
  • We organiseren bijeenkomsten in je eigen regio met lotgenoten of zorgen voor een-op-een contact

Wij hebben invoed op behandelrichtlijnen

Hematon haalt ervaringen op bij de achterban over ziekte en behandelingen. Die ervaringen brengen wij in bij het opstellen en bijwerken van behandelrichtlijnen. Bij de keuze voor een behandeling kan een arts daardoor beter rekening houden met de persoonlijke situatie van jou als patiënt. Zo wordt de kwaliteit van leven zo min mogelijk geschaad.

Meer genezing en een beter leven

Hematon staat voor meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Daarom hebben we contact met specialisten, zorgaanbieders, verzekeraars en de overheid. Bijvoorbeeld over medicijnen, goede zorg en werken na kanker.

Word lid en profiteer van de voordelen

Hoe meer leden, hoe beter Hematon kan opkomen voor jouw belangen als patiënt. Als lid krijg je een welkomstpakket met informatie. Ook ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine met nieuws en achtergrondverhalen van patiënten en hun naasten.​​

Sluiten